Kitap Kulübeleri

Son yıllarda cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla İngiltere'nin dört bir yanındaki kırmızı telefon kulübeleri yavaş yavaş yok olmaya başlamış. Fakat köylerinin ya da kasabalarının tarihinin ve kimliğinin bir parçası olarak gördükleri telefon kulübelerinden ayrılmak istemeyen İngilizlerin British Telecom'la yaptığı görüşmeler sonucu 2009 yılında Adopt a kiosk projesi başlatılmış. 1£ karşılığında BT gelip kulübenin içindeki telefonu çıkartıyor, kulübeyi boş biçimde ve diledikleri gibi kullanmak üzere bölgenin halkına bırakıyormuş. Şimdiye dek 1500 kadar kulübe "kurtarılmış" ve çay odalarına, minik bakkallara, sanat galerilerine ve kütüphanelere dönüştürülmüş. Kapısı açık duran, dileyenin gelip dilediği gibi kitap/dvd alabildiği, fakat stok erimesin diye bir kitap alırken yerine kendi getirdiği bir başka kitabı bıraktığı kütüphanelere.































Fotoğrafların kaynakları: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15.

8 yorum :

Kız kıza toplandık dedi ki...

Bizim burda da var bunlardan :)

http://kizkizatoplandik.blogspot.co.uk/2012/06/kitap-kulubesi.html

Morşa Medyatör dedi ki...

pek güzel bir fikir.

kutupayusu dedi ki...

şahaneymiş...

Sezen dedi ki...

Benim aklıma TARDIS geldi başka başka yerlerde :D

Mahmutun güncesi dedi ki...

Hoşuma gitti.Bizim burada olsa kusuruma bakmayın ama sidik kokusundan yanına yaklaşılmazdı.Ama yine de uygulansın isterim.Katkıda bulunurdum.

KadirBey dedi ki...

Off hayran oldum keşke burada da olsa.Tabi insanlar kitap alıp bir tane de bırakırlar mı bilinmez...Belki çocuklar gıcıklık olsun diye içlerini de karalayabilir.Beklerim.

Kamil dedi ki...

Şu kültüre ve bakış açısına bakar mısın... ne güzel revize etmişler kulübeleri :]

Deniz dedi ki...

çok güzelmiş, keşke biz de bize ait bazı şeyleri bu hale getirebilsek..