Skan Srisuwan

Skan Srisuwan'ın kurucusu olduğu Studio Hive'ın tüm işleri için buradan.


Karşı Pencere

Out My Window isimli serisindeki fotoğrafların tümünü görmek ve Gail Albert Halaban'ın diğer projeleriyle ilgili bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. (Fotoğrafların çoğunda camlardaki insanların yüz ifadelerini az biraz da olsa görebilmek için görselleri üzerlerine tıklayarak büyük boyutta görüntülemek gerekiyor.)


Le Cercle Fermé

Martine Feipel ve Jean Beachameil'in diğer işlerine şu linkten ulaşabilirsiniz.


Joe Sorren

Ressamın web sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayın.


Peynir

New York City'de bir peynir dükkanı olan Saxelby Cheese'in fotoğrafları Selby'den.


Sanat Kulübeleri

İngiltere'nin nesli tükenmeye yüz tutmuş ünlü kırmızı telefon kulübelerinin kütüphaneye dönüştürülmelerine şu kayıtta yer vermiştik. Bugünse aynı kulübelerin replikalarının Childline'ın 25. yılı için sanat kutularına çevrilmiş halleri var. Ayrıntılı bilgi için şuradan. Fotoğraflar, Dave Catchpole'a ait.


Kitap Kulübeleri

Son yıllarda cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla İngiltere'nin dört bir yanındaki kırmızı telefon kulübeleri yavaş yavaş yok olmaya başlamış. Fakat köylerinin ya da kasabalarının tarihinin ve kimliğinin bir parçası olarak gördükleri telefon kulübelerinden ayrılmak istemeyen İngilizlerin British Telecom'la yaptığı görüşmeler sonucu 2009 yılında Adopt a kiosk projesi başlatılmış. 1£ karşılığında BT gelip kulübenin içindeki telefonu çıkartıyor, kulübeyi boş biçimde ve diledikleri gibi kullanmak üzere bölgenin halkına bırakıyormuş. Şimdiye dek 1500 kadar kulübe "kurtarılmış" ve çay odalarına, minik bakkallara, sanat galerilerine ve kütüphanelere dönüştürülmüş. Kapısı açık duran, dileyenin gelip dilediği gibi kitap/dvd alabildiği, fakat stok erimesin diye bir kitap alırken yerine kendi getirdiği bir başka kitabı bıraktığı kütüphanelere.


Dünyadan İnsan Manzaraları

Steve McCurry haftası bu post ile sona eriyor. Fotoğrafçının blogu için tık.


Yemek

Sanatçının Food for Thought isimli serisinden. Steve McCurry ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için buradan.


Yazmak

Bloga daha önce Okumak ve Uzaklarda Bir Yerler ile konuk olan, bu hafta da birbirinden farklı ve yaratıcı fotoğraf serilerine yer vereceğimiz Steve McCurry'nin son derlemelerinden Just Write.