Love Padlocks

Love Padlocks yani Aşk Kilitleri, iki sevgilinin ölümsüz aşklarını sembolize 
eden bir asma kilit alıp üzerine isimlerini kazıdıktan sonra kilidi kentteki bir 
parmaklığa takmalarından, anahtarı da ırmağa ya da denize atmalarından oluşan 
bir adet. Avrupa'da 2000'lerin başında görünmeye başlamışlar, aşağıdaki 
fotoğraflar da Fransa'dan Rusya'ya, İtalya'dan Almanya'ya çeşitli ülkelerden.





















































(Fotoğraflar Aleksandra Kowalska, Amanda Hepburn, Ben Heine, Britta Hershman, Catcher In My Eye, Daniele Civello, Dubreuil Martin, Fuxe, Geoff R, Hojusaram, Ipinkbear, Jasmine O., Karmen Smolnikar, Louise Peters, Matthieu Riegler, Mindy Ricketts, Orestis F, Patricia Gomes, Scuba Dooba, Shubert Ciencia, Spetschu, Stewart Cooke ve Tramnear'a ait.)

1 yorum :

gri kent sakini dedi ki...

Bi dostum anlattı bu kilit hikayesini, paylaşmak istedim ''Zamanında iki sevgili, büyük bi suç işledikten sonra trafik kazası geçiriyolar bu kazadan sonra iki sevgilide birbirinden habersiz tedavi görüyülar erkeğin tedavisi bittiğinde sevgilisinin öldüğünün haberini alıyor.
Asında iki sevgili de ölmemiş...
Ayrı ayrı şehirlerde cezalarını çekmek için hapise giriyolar. Hapis süresi biten kız sevgilisinin izini sürüp buluyor ve görmek için sevgilisinin kaldığı hapisaneye gidiyor. Erkek olan sevgilisinin yaşadığını öğrenince hapisaneden kaçıyor ve erkekte bulunan kelepçeyi açarak köprünün demir parmaklıklarına takıyolar ve el ele nehirden atlıyorlar. Ve bunuda sonsuz beraberlik olarak adlandırıyorlar.
O gün bu gün ayrılmamak için, sonzuz aşka ulaşacaklarına inandıkları için kilit takıyorlar. Evlilik sonrası ilk ziyaret edilen yerlerden biri haline geliyor...''